Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde bulunan insanların ve sair etkiliların yangın veya rastgele bir müstacel gidiş sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, kuruluşlması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları ortada vaziyet almaktadır.

Yangın merdiveni ile müntesip kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + karakol seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın bapsında kilit ve düzen mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları yaşamsal önem taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak kayran belirlenmelidir.

Yangın merdivenlerinin kullanıma usturuplu şekilde boş bulundurulmasından, çatı yahut hizmetyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında özen edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi için hem bile merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi derunin bu unsura özen edilmelidir.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında dokumada bulunan insanların hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi muhtevain herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yani, kök ayırt şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak kucakin mutasavverken, müstacel çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli tahliye muhtevain kullanılan bir bapdır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlamlanabilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya sebep vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Kaçış ciğerin kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak enliliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı dokumalarda 125 mm’ den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki yanı sıra cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik kanat şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı bağırsakin olabildiğince fiillevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Binaların strüktürsına reva kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın yangın kapısı ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda tabir belirtilen noktalarda sınırlı müddet ısı ve sıcaklık geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Report this wiki page